13 augusti 2017
16:00

Smedjebackens FK

Referat: Bullermyrens IK - Smedjebackens FK

En match där lagen hade varsin halvlek spelmässigt. Smedjebacken var klart bättre än oss i den första halvleken där de vann de flesta närkamper medans vi slog många felpassningar och tappade boll centralt i planen allt för ofta. Första målet föregicks av ett bolltapp efter en för lös passning på egen planhalva. Sedan var vi väldigt passiva i vårt försvarsspel och fällde en motståndare utanför straffområdet, men domaren lämnade fördel och vi stod passiva och tittade på när en annan motståndare kunde rulla bollen i mål, ett skott som Non i målet borde ha kunnat ta.

Matchens andra mål kom efter ett inspel från Smedjebackens vänsterkant där vi följer vår markering in i straffområdet, men inte är nog aggressiva för att få undan bollen och en motståndare får ostört plocka ner bollen och prickskjuta in 0-2. Smedjebacken har även fler chanser att utöka sin ledning, men Non gör ett par riktigt bra räddningar och revanshcerar sig för missen vid första målet. Smedjebacken har också en tredje boll i mål, men målet blir bortdömt på grund av offside.
Vår bästa chans i första halvlek får Alex när han på halvvolley lyfter bollen över målet i ett friläge med målvakten efter en frispark från Linus. Vi har även en långskott från Mostafa som tar i ribbans överkant.

I paus försöker vi väcka spelarna som inte alls har varit med i matchen i den första halvleken. Vi kan mycket bättre än så här.

Den andra halvleken tillhör Bullis spelmässigt och vi visar mycket bättre inställning och är säkrare med bollen. Smedjebacken sticker bara upp i några få kontringar och vi väntar bara på utdelning på vårt spelövertag.
Till slut kommer målet efter en fin individuell prestation från Mostafa där han lurar bort två motståndare på vänsterkanten och kliver in i straffområdet och dunkar upp bollen i nättaket.

Vi fortsätter att behålla spelet på Smedjebackens planhalva och vi har några hörnor, men med skador på både Lukas och Kim som sitter på bänken saknar vi tyngd i straffområdet. Mostafa nickar i ribban och tiden rinner iväg. När vi i ett sista desperat försök går ner på en trebacklinje för att kvittera kontrar Smedjebacken och får en straff efter en kombination av dåligt och vårdslöst försvarsspel av oss. Straffen betyder 1-3 med 1 minut kvar och efter det händer inte så mycket mer i matchen.

Sammanfattningsvis en underkänd och en godkänd halvlek av oss. Vi krigar ändå in i det sista och gör match av det i den andra halvleken där vi mycket väl kunnat nå ett oavgjort resultat. Lite tur har vi att det bara står 0-2 i halvtid, kunde lika gärna ha varit 1-3 eller 1-4. Vi har fortfarande svårt att göra mål på de chanser vi får medan vi bjuder våra motståndare på lite för enkla lägen emellanåt. Vi pratade innan matchen om att ha ett högt passningstempo, men det såg vi väldigt lite av under matchen, så det blir att nöta på under kommande veckans tre träningar innan nästa match då vi ska försöka ta revansch på Smedjebacken efter två förluster där vi egentligen har varit värda mer.